About Quijo

Juwelierszaak Quijo bevindt zich sinds 1946 in de Breidelstraat in Brugge. Met Peter en Jade Quijo zijn de tweede en derde generaties er aan het werk. In eigen atelier ontwerpt en realiseert Peter eigentijdse en unieke creaties. De ontwerpen zijn in pure lijnen getekend en zijn veelal harmonische combinaties van pastelkleurige halfedelstenen met diamant.

Peter is niet alleen bekend voor zijn eigen ontwerpen en juwelencollecties, maar ook voor de transformatie van oude juwelen tot eigentijdse, exclusieve juwelen. Zo krijgen de juwelen van een vorige generatie een nieuw leven, met behoud van de familiale herinneringen en altijd naar de smaak en het budget van de klant.

In 2017 stapte dochter Jade in de zaak, na haar loopbaan als interieurarchitecte in Zuid-Frankrijk en haar opleiding als goudsmid. Hiermee is de opvolging door de derde generatie verzekerd. De jonge en frisse ideeën van Jade, haar talent voor combinatie en nuchter gevoel voor proportie geven de zaak een nieuw elan. De collecties van Jade zijn te bewonderen in de tweede winkel van Quijo, onder de Halletoren op de Markt van Brugge.

Naast de gouden juwelen van het merk Gigi Clozeau vindt u bij Quijo ook de collectie Dodo, waarmee u naar eigen smaak zilveren en gouden onderdelen kunt samenbrengen tot een vlot dragend juweel.

History