News

Maak kennis met de Quijo-juwelen
20/05/2016 - 15:09

Juwelier Peter Quijo staat sinds jaar en dag bekend voor zijn unieke en eigentijdse juwelencreaties. In zijn atelier creërt hij designjuwelen van ontwerp tot afgewerkt juweel. Zijn ringen, oorringen, armbanden, halskettingen en hangers worden gekenmerkt door pure lijnen en architecturale vormen, wat de persoonlijkheid van de drager accentueert.

Unieke en zeldzame parels

Bij het ontwerpen van zijn juwelen gebruikt Peter Quijo graag unieke en zeldzame parels in uitzonderlijke kleurschakeringen. Zo verwerkte hij voor de prachtige halsketting op de eerste foto een zeldzame olijfgroene naar geel getinte natuurlijke parel uit Polynesië en voor de collier op de tweede foto zalmkleurige – oranje – roze parels die grillig van vorm zijn uit de Filipijnen. Telkens combineert hij die unieke parels met diamanten en edelstenen uit hetzelfde kleurenpalet.

Brugse kant als inspiratiebron

Peter Quijo laat zich graag inspireren door zijn geboortestad Brugge. Hij combineert in eigen huis gekloste kant van 24-karaatsgouden draden van amper 0,3 mm dik met uitzonderlijke Akoya-parels, wat een mooi harmonieus geheel vormt. Klik hier om meer voorbeelden te bekijken.

Oude familiejuwelen krijgen een nieuw leven

Daarnaast staat Quijo Design ook bekend voor het omvormen van oude familiejuwelen naar een draagbaar en trendy sieraad. Zo wordt de waarde van jaren oude edelstenen opgewaardeerd zonder afbreuk te doen aan de sentimentele herinnering of innerlijke verbondenheid.

Pomellato – een stijlvolle Italiaanse touch

In de tweede winkel van Peter Quijo onder de Halletoren op de markt vind je het Italiaanse juwelenmerk Pomellato. Pomellato is een prachtig designermerk met handgemaakte sieraden uit Milaan voor zelfzekere, stijlvolle vrouwen. Heel bekend is de iconische en kleurrijke Nudo-collectie, waaronder de prachtige ringen op de foto.

Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod unieke juwelen dat je bij Quijo kunt vinden. Kom zeker eens kijken in de winkels voor de volledige collectie. Het Quijo-team begeleidt je graag bij het kiezen van een passend juweel dat je persoonlijkheid accentueert.

Themaweken bij Quijo en Pomellato
10/12/2015 - 16:28

Graag nodigen wij U tijdens de kerstperiode uit om onze laatste juweelcreaties aan U voor te stellen.

Om u meer informatie te kunnen geven over de natuurlijke edel producten die wij in onze juwelen verwerken, wordt de decembermaand in drie themaweken verdeeld.

In onze Pomellato winkel worden de laatste tendensen van Pomellato en Dodo graag aan u voorgesteld.

Wij verwelkomen u graag onder het genot van een hapje en een drankje, van 8 t/m 24 december.

Alle dagen van 10 tot 18 uur, op zondag van 14 tot 18 uur.

Kanthanger
23/05/2014 - 10:23

Nieuw juweel bij Peter Quijo.

New “PQ” rings
06/12/2013 - 12:51

Peter has added a few new rings with semi precious stones to his collection. The setting of the rings is entirely build upon his initials, a 'P' and a 'Q', delicately set with small diamonds or colored sapphires.

The choice of square central stones is enormous: morganite, lemon quartz, citrine, amethyst, orange moonstone, chalcedony...